Pengafrihet med lånSom tidigare nämnt behöver en betalningsanmärkning inte innebära att du inte får ett lån överhuvudtaget. Det gäller bara att hitta rätt långivare. Ska du ansöka om lån och vet med dig att du har anmärkningar bakom dig rekommenderar vi således att du tar hjälp av en jämförelsesajt som listar aktörer som accepterar betalningsanmärkningar. Genom att direkt vänta dig till en aktör som godkänner anmärkningar minskar du risken för avslag, samtidigt som du slipper onödiga kreditupplysningar som ändå inte leder till lån.

En annan sak som är viktig att vara medveten om är att betalningsanmärkningar kan påverka beloppet du vill låna för utländska casinon. Om du har en eller flera anmärkningar kan det vara ganska svårt att få ett större lån, t.ex. ett bolån eller ett billån. Även vissa privatlån med högre belopp kan vara svåra att få igenom. Gäller det däremot mindre belopp, snabblån eller SMS-lån har du troligtvis ditt på det torra.

Bolån och betalningsanmärkningar
Det kan vara mycket svårt att få ett bolån beviljat om du har en anmärkning bakom dig, så det gäller att betta smart. Det beror helt enkelt på att majoriteten av alla bolån erbjuds av större banker, där lånekraven är höga. Skulle du vilja ansöka om ett bolån och har betalningsanmärkningar bakom dig rekommenderar vi att du använder dig av nedanstående knep för att öka chansen för att få lånet beviljat.

1. Använd en medsökande

Med en medsökande kan du öka chansen att få lånet beviljat, just eftersom banken då har två inkomster som skydd.

2. Samla lån och skulder

En betalningsanmärkning kan inte gömmas, men om du har andra lån och krediter kan du samla dessa med ett privatlån innan du ansöker om bolånet. Ett lån ger bättre kreditvärdighet än flera små (+ betalningsanmärkning på detta).

3. Använd en borgensman

Med en borgensman kan du få ett bolån, även om du har en anmärkning bakom dig. Observera att en borgensman är en person som tar på sig fullt ansvar för återbetalningen av lånet om det skulle vara så att du inte längre kan betala tillbaka.